Speciale Prijs – Alen voor StyleClub-leden
Dit product is momenteel in de aanbieding voor een speciale prijs in onze exclusieve StyleClub. Wilt u van deze speciale prijs profiteren? Hier naar de aanmelding
tekening afmetingen

EA 116 Aluminium Chair onderstel zwart

Design van Ray Eames, Charles Eames
Artikel-ID 013690, gehele collectie weergeven

Productbeschrijving

De EA 116 Aluminium Chair - Bureaustoel zwart is in 1958 ontworpen door Charles en Ray Eames voor het Zwitserse label Vitra.

Vitra brengt stoelen, banken, tafels en verlichting uit van belangrijke designers uit heden en verleden. Naast meubels van het echtpaar Eames distribueert het merk ook ontwerpen van onder meer Herman Miller, Philippe Starck, Alexander Girard, Norman Foster, Ron Arad, Jean Prouvé, Mario Bellini en Antonio Citterio.

In 1958 creëerden Charles en Ray Eames een gevarieerde reeks kantoorstoelen. De EA 116 Aluminium Chair - Bureaustoel zwart komt ook uit deze periode en onderscheidt zich van de overige designs door een 90 cm hoge rugleuning. Daarentegen is de zithoogte met 35 cm juist relatief laag. De diepte en breedte bedragen 72 en 62 cm. Het zitgedeelte kan draaien en is bespannen met elastisch leer of stof. Het geheel rust op een stevig onderstel. De vier poten hebben aan de onderzijde glijnokken van vilt.

Charles en Ray Eames bedachten de EA 116 Aluminium Chair - Bureaustoel zwart voor een Amerikaanse kunstverzamelaar. Dankzij het comfortabele karakter van de stoel kwam het zitmeubel later beschikbaar voor het grote publiek. Charles en Ray Eames ontvingen diverse prijzen en beïnvloedden een hele generatie ontwerpers.

Pakketten vanaf € 100 gratis verzending in Nederland
Expeditiegoederen vanaf € 1200 gratis verzending in Nederland

Bij vooruitbetaling per bankoverschrijving ontvangt u 3% korting.

Productvarianten

EA 116 Aluminium Chair onderstel zwart
Meer foto's
EA 116 Aluminium Chair onderstel zwart zwart nero / zetel stof leer Premium 66 / ondertsel poedercoating zwart deep black / 62x90x72cm bxhxd
6 weken
Informatie over levertijd
6 weken
€ 3.330,00*

Afmetingen & Extra informatie

Kleurenzwart nero/zetel stof leer Premium 66
Materiaalaluminium, leer
AfmetingBreedte: 62cm
Hoogte: 90cm
Diepte: 72cm
Zithoogte: 35cm
Diversenmet glijnokken van vilt

Wij voeren alle artikelen van dit merk. Kunt u een artikel niet vinden of u wenst een individuele aanbieding, stuur ons dan een aanvraag.

 
* Alle prijzen incl. BTW, excl. verzendkosten
Het past