Breuer Model 1090 tuinfauteuil

€ 3.609,00
4-6 weken
0 people are also interested
1 ontwerp:
Breuer Model 1090 tuinfauteuil / aluminium/thermisch verzinkt, geanodiseerd/lxbxh 81x58x75cm/armsteun gelakt RAL 9005 gitzwart
of direct naar

Productbeschrijving

De Breuer Model 1090 tuinfauteuil werd ontworpen door Marcel Breuer voor het merk Embru. Dit Zwitserse merk werd bekend in 1904 als fabrikant van stalen bedden, maar tijdens de Eerste Wereldoorlog richtte de productie zich vooral op ziekenhuisbedden voor het Rode Kruis. Later ging men ook andere meubelen met staal produceren. Inmiddels omvat het assortiment nog steeds ziekenhuisbedden en daarnaast schoolmeubilair en kantoormeubilair. Voor particulieren begon men al in de eerste jaren met tuinmeubelen. Zo maken de klassieke Altorfer 'spaghettistoelen' deel uit van de collectie.

De bekende Bauhausontwerper Marcel Breuer ontwikkelde in 1933 in samenwerking met Embru een serie stoelen, fauteuils en ligstoelen met een verzinkt stalen frame met aluminium profielen die de zitting en rugleuning vormen. De Breuer Model 1090 tuinfauteuil is daar één van, de collectie omvat ook nog een zonnebed. De fauteuil heeft gelakte houten armleuningen. Hij is 81 cm lang, 58 cm breed en 75 cm hoog. Hij weegt 11,85 kg. U kunt het zitcomfort van zowel de fauteuil als het zonnebed verhogen met een bijbehorende overlay matras, die is gemaakt van schuimrubber met een bekleding van de weerbestendige outdoorstof Kvadrat Patio. Daarmee staat de Breuer Model 1090 tuinfauteuil garant voor lange dagen genieten in een zonovergoten tuin.


Productdetails
Artikel-ID 285692
Fabrikant Embru
Designer Marcel Breuer
Collectie Embru Breuer
Kleurenaluminium/thermisch verzinkt, geanodiseerd
Materiaalstaal, aluminium, as
AfmetingLengte: 81cm
Breedte: 58cm
Hoogte: 75cm
Gewicht11.85kg

Technische productdetails
Verdere eigenschappenGeschikt voor buitengebruik Geschikt voor buitengebruik

Levering & Retouren
4-6 weken
Wijze van levering:
Levering tot aan de voordeur

Levering tot aan de voordeur:
 

Inbegrepen
  • Volgen van zendingen
  • Telefonische overeenkomst over de leveringsdatum
  • Levering aan de voordeur

Niet inbegrepen:
  • Transport in uw woning
  • Verwijdering van verpakkingen en pallets

Reviews

Selecteer accessoires
Jouw project - onze professionele realisatie
Kun je de gewenste versie van dit product niet vinden? Of wil je een grotere hoeveelheid bestellen? Wij bieden oplossingen op maat en ondersteunen je met individuele meubelstukken, kameroplossingen of totaalconcepten. Bespreek de mogelijkheden van je project met ons team "Ambiente Projects".