VL Ring Crown 1 pendellamp

€ 449,00
2-3 weken
3 people are also interested
1 ontwerp:
VL Ring Crown 1 pendellamp / messing/opaal/glanzend/H 34,2cm / Ø 19cm/kabel wit
of direct naar

Productbeschrijving

De VL Ring Crown 1 hanglamp werd ontworpen door designer Vilhelm Lauritzen voor het merk Louis Poulsen.

Vilhelm Lauritsen had deze lamp aanvankelijk ontworpen voor het gebouw van de Deense omroep Radiohuset in de jaren 40 van de vorige eeuw. De lamp is daar echter nooit gebruikt, maar werd in 1947 alsnog toegepast in het interieurontwerp voor de porseleinfabrikant Bing & Grøndahl. In 2019 werd de lamp opnieuw gelanceerd, volgend het oorspronkelijke ontwerp en met de originele materialen. De lamp is gemaakt van onbehandeld gepolijst messing en heeft een kap van glanzend wit mondgeblazen opaalglas.

Deze combinatie van materialen geeft de VL Ring Crown 1 hanglamp een koninklijke allure. De lamp maakt deel uit van een grotere serie, die ook hanglampen met meerdere lampenkappen omvat, die als een kroonluchter een centrale plaats in het interieur verdienen. Als enkele hanglamp voegt deze lamp een stijlvol en authentiek detail toe, bijvoorbeeld met meerdere exemplaren naast elkaar boven een dressoir of bar. De VL Ring Crown 1 hanglamp is 34,2 cm hoog en heeft een diameter van 19 cm. Door zijn riante kabellengte is hij heel geschikt om aan hogere plafonds te hangen. Bijpassende gloeilampen kunt u apart bestellen onder Accessoires & Onderdelen.


Productdetails
Artikel-ID 166705
Fabrikant Louis Poulsen
Designer Vilhelm Lauritzen
Collectie Louis Poulsen VL Ring Crown
Kleurenmessing/opaal/glanzend
MateriaalOpaalglas, messing, messing
AfmetingHoogte: 34.2cm
Doorsnee: 19cm
Kabellengte: 400cm
Gewicht1.2kg

Technische productdetails
Lichtmiddel1x Halogeen-Peer E27/4W - exclusief
KeurmerkVDE-keurmerk VDE-keurmerk
Italiaans keurmerk Italiaans keurmerk
CE-keurmerk CE-keurmerk
IsolatieBeschermklasse II Beschermklasse II
BeschermklasseIP20

Reviews

Jouw project - onze professionele realisatie
Kun je de gewenste versie van dit product niet vinden? Of wil je een grotere hoeveelheid bestellen? Wij bieden oplossingen op maat en ondersteunen je met individuele meubelstukken, kameroplossingen of totaalconcepten. Bespreek de mogelijkheden van je project met ons team "Ambiente Projects".