Ruspa tafellamp

€ 5.236,00
2-4 weken
0 people are also interested
1 ontwerp:
Ruspa 633 tafellamp / wit/gelakte /h x Ø 58x30cm
of direct naar

Productbeschrijving

De Ruspa tafellamp werd ontworpen door Gae Aulenti voor de Italiaanse designstudio Martinelli Luce.

De Ruspa - Tafellamp heeft een futuristisch design en doet enigszins denken aan een robot uit vroegere sciencefictionfilms. Deze designlamp is gemaakt van metaal en heeft een hoogte en doorsnede van respectievelijk 58 en 30 cm. De armatuur is ontworpen voor twee fluorescerende lampen van het type E14/7 W.

Gae Aulenti was een van de eerste vrouwelijke architecten in Italië in de naoorlogse periode. In 1954 was zij een van de slechts twee vrouwen die afstudeerden aan de Polytechnische Universiteit van Milaan. Zij ontwikkelde zich als een veelzijdige designer en ontwierp meubels, verlichting, interieurs en was zelfs verantwoordelijk voor grote bouwprojecten. Zo was zij nauw betrokken bij de renovatie van het Palazzo Grassi in Venetië en ontwierp zij het Musée d'Orsay. Zij gaf ook les aan verschillende universiteiten zoals de Venice School of Architecture en de Milan School of Architecture. In haar loopbaan mocht zij onder andere de Josef Hoffmann Prize, de Architecture Medal en de Chevalier de la Legion d'Honneur ontvangen.

In de online winkel van AmbienteDirect vindt u een groot aanbod aan designproducten van internationale topdesigners op het gebied van interieurdesign.


Productdetails
Artikel-ID 228141
Fabrikant Martinelli Luce
Designer Gae Aulenti
Kleurenwit/gelakte
Materiaalmetalen
AfmetingHoogte: 58cm
Doorsnee: 30cm
Kabellengte: 240cm
Gewicht10.5kg

Technische productdetails
Lichtmiddel2x LED-Peer E14/5.3W - exclusief
KeurmerkVDE-keurmerk VDE-keurmerk
Italiaans keurmerk Italiaans keurmerk
Keurmerk USA (UL-listed) Keurmerk USA (UL-listed)
CE-keurmerk CE-keurmerk
IsolatieBeschermklasse I Beschermklasse I
BeschermklasseIP20
Verdere eigenschappenLamp met EU-stekker Lamp met EU-stekker
Documenten

Reviews

Jouw project - onze professionele realisatie
Kun je de gewenste versie van dit product niet vinden? Of wil je een grotere hoeveelheid bestellen? Wij bieden oplossingen op maat en ondersteunen je met individuele meubelstukken, kameroplossingen of totaalconcepten. Bespreek de mogelijkheden van je project met ons team "Ambiente Projects".

Uit dezelfde collectie

  • Wit
Martinelli Luce
Ruspa 633/4 tafellamp
2-4 weken
€ 17.255,00