Speciale Prijs – Alen voor StyleClub-leden
Dit product is momenteel in de aanbieding voor een speciale prijs in onze exclusieve StyleClub. Wilt u van deze speciale prijs profiteren? Hier naar de aanmelding
tekening afmetingen

EA 217 Soft Pad onderstel zwart

Design van Ray Eames, Charles Eames
Artikel-ID 013693

Productbeschrijving

De EA 217 Soft Pad - Bureaustoel zwart werd in 1969 ontworpen door Charles en Ray Eames voor Vitra.

In het naoorlogse Europa was Vitra een van de eerste bedrijven die Amerikaanse designmeubels importeerde. Het Zwitserse merk voegde in de daaropvolgende decennia ook werk van ontwerpers uit andere landen aan het assortiment toe.

Het design van de EA 217 Soft Pad - Bureaustoel zwart is gebaseerd op dat van de aluminium EA-kantoorstoelen. Een groot verschil is echter dat voor dit luxere ontwerp gebruik is gemaakt van zachte kussens. Deze zijn gevuld met polyurethaanschuim en bekleed met leer. Het zitgedeelte is draaibaar. Verder beschikt de stoel over een kantelmechanisme en is de zithoogte aan te passen. De EA 217 Soft Pad - Bureaustoel zwart heeft een hoogte, breedte en diepte van 81,5 x 58 x 57 cm. Voor het frame is gekozen voor metaal met een zwarte poedercoating. Het onderstel is uitgerust met een vijftal zwenkwielen.

De ontwerpers Charles en Ray Eames waren actief in disciplines als fotografie, film en meubeldesign. Het vanuit Amerika opererende tweetal bedacht onder meer tafels en interieuraccessoires. De grootste roem vergaarden zij echter met hun baanbrekende stoelontwerpen. Deze gelden tegenwoordig als meesterwerken van het twintigste-eeuwse design.

Pakketten vanaf € 100 gratis verzending in Nederland
Expeditiegoederen vanaf € 1200 gratis verzending in Nederland

Bij vooruitbetaling per bankoverschrijving ontvangt u 3% korting.

Productvarianten

EA 217 Soft Pad onderstel zwart
EA 217 Soft Pad onderstel zwart zwart nero / leer Premium 66 met contrastnaad / ondertsel poedercoating zwart deep black / met zachte wielen
6 weken
Informatie over levertijd
6 weken
€ 3.390,00*

Afmetingen & Extra informatie

Kleurenzwart nero/leer Premium 66 met contrastnaad
Materiaalleer, metaal
AfmetingBreedte: 58cm
Hoogte: 81.5cm
Diepte: 57cm
Zithoogte: 38.5cm

Wij voeren alle artikelen van dit merk. Kunt u een artikel niet vinden of u wenst een individuele aanbieding, stuur ons dan een aanvraag.

 
* Alle prijzen incl. BTW, excl. verzendkosten